петок, 30. септември 2022. Вести денес: 147
home Регион

Се огласи сопругата на Оливер Ивановиќ еден месец по убиството

Се огласи сопругата на Оливер Ивановиќ еден месец по убиството

Сопругата на убиениот Оливер Ивановиќ, Милена, изјавила дека ни еден месец по убиството не добила никаква официјална информација за тоа до каде е истрагата.

-Се што досега имам слушнато е од медиумите. Никакво официјално известување немам добиено. Оливер никој и ништо не може да ми го врати, но важно е да се дознае кои се извршителите на делото и неговите нарачателит, вели Милена за „Вечерни новости“.

Таа додала и дека семејството се подготвува за преселба во Белград.

-Митровица ми го зема она што најмногу го сакав и затоа сакам да си одам оттука и да бидам блиску до него, да го посетуваме, вели Милена.

Оливер Ивановиќ беше убиен на 16 јануари пред просториите на неговата партија во Косовска Митровица.

Коронавирус