четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 72
home Регион

РИБАРИТЕ ТОА МЕСТО ГО ВИКААТ ПРОКОЛНАТО – ужасни нешта се случувале на Ада Хуја во минатото, од тоа што ќе го прочитате ќе се наежите

РИБАРИТЕ ТОА МЕСТО ГО ВИКААТ ПРОКОЛНАТО – ужасни нешта се случувале на Ада Хуја во минатото, од тоа што ќе го прочитате ќе се наежите

Рибарот Ренато Грбиќ дошол на местото каде што било извадено телото на Сплиќанецот. Имено, тој рече дека судејќи според гардеробата, тоа е Матеј Периш.

Телото на помлад маж вчера беше пронајдено кај Ада Хуја, а со визуелен увид била констатирана голема коинциденција со исчезнатиот Матеј Периш.

Имено, на телото се исти патики, маица, темносини фармерки, сребрен часовник на раката и телефон во џебот, што одговара на описот на гардеробата што ја носел исчезнатиот Периш.

Рибарот Ренато Грбиќ дошол на местото каде што било извадено телото на младиот Сплиќанец.

Како што кажав во првите денови од исчезнувањето на младиот човек, тој не го поминал Панчевачкиот мост, бидејќи таму има многу арматура и тој се заглавил. Бидејќи деновиве беше екстремно топло, неговото тело исплива на површината и се закачи на ова најпроколнато место на овој дел на реката. Толку несреќи, убиства се случија таму и еве го сега и телото на Матеј закачено овде. Доколку семејството од Сплит докаже дека тоа е Матеј, би сакал да изразам сочувство – изјави Ренато Грбиќ.

По 140 дена исчезнување и постојана потрага, вчера во Дунав кај Ада Хуја е пронајдено безживотното тело на Сплиќанецот Матеј Периш.

Грбиќ истакна дека и претходно разговарал со татко му и му кажал дека во моментот кога Периш влегол во водата температурата била ниска.

-Сигурно реков дека телото ќе исплива за неколку месеци. Ако потоне, оди на дното, долу се конструкциите на стариот мост, а веројатно телото останало таму, околу Панчевачкиот мост. Во последните 20 дена откако температурата на водата се зголеми, тоа предизвика телото да почне да скапува и да се надува како балон. Така исплива на површината и ветерот придонесе да се залепи за брегот. Му реков и на татко му дека ќе ја добие вистинската информација кога некој ќе го види телото. Многу ми е жал за сето ова, се надеваше цела Србија. Испраќам искрено сочувство во мое и во името на моето семејство за загубата на тој млад живот – рече Грбиќ.

Ренато истакна дека од медиумите дознал дека е пронајдено телото на Матеј Периш.

-Јас сум мал угостител и не сакам да одговарам на вакви повици, но овој случај го следам од првиот ден. Во моментот кога ќе западне во таа зимска анестезија, неговото тело заспива и тој не чувствува ништо, нема болка. Потонуваш, заспиваш и тогаш тој сигнал исчезнува. Базните станици го идентификуваа околу Воениот остров, а се појавија додека беше жив, додека сè уште пливаше и додека водата не го стави во хибернација – вели Грбиќ.

Ренато Грбиќ истакна дека местото каде што излегло телото на Матеј Периш е проклето место.

Во тој ресторан имало две убиства, неколку од нив се удавиле на тоа место. Тој дел од Ада Хуја има симбол на проколнато место каде што животот го загубија многу млади луѓе – изјави Ренато Грбиќ, за српската телевизија Курир.

Коронавирус