сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 8
home Регион

Просечната нето плата во Хрватска зголемена на 843 евра

Просечната нето плата во Хрватска зголемена на 843 евра

Просечната исплатена нето плата во Хрватска за април оваа година изнесуваше 6.220 куни (843 евра), што на месечно ниво е намалена за 1,2 отсто, додека на годишно ниво е зголемена за 3,8 отсто, покажуваат податоците од Државниот завод за статистика (ДЗС).

Највисока просечна месечна нето плата по вработено лице во април е исплатена во финансиските и услужните дејности во износ од 10.427 куни, додека најниската плата изнесуваше 4.035 куни (546 евра), исплатена на вработени во производството на кожа и сродни производи.

МИА

Коронавирус