понеделник, 25. октомври 2021. Вести денес: 192
home Регион

Продолжен притворот на Беливук и неговата група за 30 дена

Продолжен притворот на Беливук и неговата група за 30 дена

Денеска, Кривичниот вонправен совет на Високиот суд во Белград – Специјалното одделение за организиран криминал, одлучувајќи по службена должност за натамошни причини за задржување на обвинетите во притвор, донесе решение со кое се продолжува притворот на Вељко Беливук, Марко Миjковиќ и групата за 30 дена.

– На обвинетите В. Б., М. М., М. Б, М. Б, С. Л., Н. Ј, В. Д, Д. Т, Н. С., Н. Ѓ, Н.Л. и М. А., притворот им е продолжен поради постоење на околности што укажуваат на опасност од бегство, поради постоење на посебни околности кои укажуваат дека ќе се мешаат во постапката со тоа што ќе влијаат врз сведоци, поради постоење на посебни околности што укажуваат дека ќе го повторат делото во краток временски период. Пропишаната казна затвор над десет години и начинот на извршување и сериозноста на последиците од кривичното дело доведоа до нарушување на јавноста што може да го загрози непреченото и правично водење кривични постапки – Високиот суд во Објави Белград.

Локални избори 2021