понеделник, 6. февруари 2023. Вести денес: 0
home Регион

ОВА МОЖЕ ДА ГО ИМА САМО НА БАЛКАНОТ: Откриен лажен поп, оџа и кaтoлички cвeштeник – вршел верски обреди во сите три религии

ОВА МОЖЕ ДА ГО ИМА САМО НА БАЛКАНОТ: Откриен лажен поп, оџа и кaтoлички cвeштeник – вршел верски обреди во сите три религии

Не за џабе велат дека Балканот е посебна приказна каде се испомешани сите вери и религии. Еден снаодлив млад човек во Босна долги години работел како поп во помалите села и служел помени, но и осветувал вода за Велигден па дури и крстил и две деца. Мештаните биле многу задоволни од него па му давале и екстра пари.

Но, тоа не му било доволно и тој го искоритил факттот што Босна е мешана средина и почнал да работи и како католички свештеник во хрватските села дури и како надбискуп служел миси во Херцеговина објавува „Санџакданас“.

Сепак, она што било пресудно да го фатат е што се преправал и во оџа и служел „џенази“ но на муслиманските верници им станало сомнително и „оџата“ бил откриен.