вторник, 6. декември 2022. Вести денес: 93
home Регион

Откриен идентитетот на осумте тинејџери кои починаа во БиХ: Сите се родени во 2001-ва година

Откриен идентитетот на осумте тинејџери кои починаа во БиХ: Сите се родени во 2001-ва година

Четири момчиња и четири девојки почина во викендичка кај Посушје, БиХ.

Првичните информации говорат дека децата кои се на возраст од 19 години, се задушиле од плин.

Босанските медиуми објавија дека откриен е идентитетот на жртвите.

Во трагедијата ги загубија своите животи:

Иван Миличевиќ, роден на 29.08.2001 година во Посушје, со живеалиште во Поклечани, Посушје,

Стипе Ромиќ, роден на 27.09.2001 година во Посушје, со живеалиште во Поклечани, Посушје,

Мирела Резо, родена на 8 септември 2001 година во Швајцарија, со живеалиште во Посушје,

Жана Павковиќ, родена на 15.09.2001 година во Сплит, со живеалиште во Врпоje, Посушје,

Миа Солдо, родена на 4 август 2001 година во Сплит, со живеалиште во Сутина, Посушје,

Стипе Павковиќ, роден на 22.09.2001 година во Мостар, со живеалиште во Врпоjeе, Посушје,

Марија Павковиќ, родена на 16 април 2001 година во Сплит, со живеалиште во Врпоjeе, Посушје,

Стјепан Јукиќ, роден на 9.08.2001 година во Мостар, со живеалиште во Батин, Посушје.

Qatar 2022