недела, 28. мај 2023. Вести денес: 80
home Регион

Огромна змија во снегот ги изненади Црногорците: Ако излезе змија среде зима …

Огромна змија во снегот ги изненади Црногорците: Ако излезе змија среде зима …

Мештаните на селото Петњик, Црна Гора, велат дека до сега немаат видено вакво нешто. Огромна змија во снегот, пишува порталот „Маркукуле“.

Според народните верувања, излегувањето на змиите во зима, претставува одредено претскажување. Дали причината е благата зима или станува збор за народното верување, никој не може да потврди.

Како и да е, змијата која се појави во февруари, предизвика паника меѓу мештаните на селото, а фотографијата од змијата се прошири на социјалните мрежи со брзина на светлината.