вторник, 21. март 2023. Вести денес: 33
home Регион

Не наседнувајте на оваа нова измама: Ако во било кој случај ваков телефонски повик, еве што треба да направите

Не наседнувајте на оваа нова измама: Ако во било кој случај ваков телефонски повик, еве што треба да направите

Хрватските медиуми пренесуваат дека денеска дубровачката полиција предупредува на нова телефонска измама.

Имено, преку телефон непозната личност се претставува како работник во амбасада на некоја држава, бара помош за член на семејството на жртвата која ја контактирал, барајќи секако пари.

Ако во било кој случај примите ваков повик, пред уплатувањето на парите, прво стапите во контакт со личноста која наводно и треба помош или со некој од нејзе блиските личности, како би ја провериле вистинитоста  и не би станале жртва на измама.

Во Хрватска веќе се забележани неколку жртви на овој начин на измама.

loading...