недела, 7. март 2021. Вести денес: 1
home Регион

Најпознатата српска актерка Мира Бањац со поддршка за Милена Радуловиќ

Најпознатата српска актерка Мира Бањац со поддршка за Милена Радуловиќ

– Никогаш не е доцна за жртвите да се огласат. Добро е што е покрената иницијатива затоа што станува збор за деца кои биле предадени на човек кој треба да ги подготви за егзистенција, да ги подготви за живот. Ако сето тоа е уништено, тогаш тој е апсолутен виновник и нема збор , вели познатата актерка Мира Бањац во интервју за Нова.рс, во врска со признанието на младата актерка Милена Радуловиќ во кое сведочи дека била жртва на силување од страна на познатиот учител по глума Мирослав Мајк Алексиќ.

Српската театарска, филмска и сериска актерка Мира Бањац им пружи максимална поддршка на актерката Милена Радуловиќ и другите млади колеги кои претрпеле сексуално злоставување од професорот по актерство, Мирослав Мајк Алексиќ. Во разговор за порталот Нова.рс, Бањац посочи дека Алексиќ, кој бил приведен поради овие обвинувања, бил апсолутен виновник затоа што му било доверено обука на деца, и тој ги злоупотребувал.

Мира Бањац додава дека не се сретнала со Мика, но дека била информирана за неговиот третман кон нејзините студенти од актерските кругови.

– Што се однесува до Алексиќ, јас го познавам од приказните за нашиот актерски свет, но не го познавам лично. Знам кој е тој и за кого станува збор, заклучува познатата актерка.

Коронавирус