четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 189
home Регион

На подрачјето на Петриња и Сисак оштетени над 35.500 објекти

На подрачјето на Петриња и Сисак оштетени над 35.500 објекти

Најновите денешни податоци од надлежната жупанија пријавени се 35.554 оштетени објекти, а контрола е извршена на 17.714 од нив.

Поради надворешни влијание неупотребливи се 216 објекти, а поради оштетувања 2.265. Привремено неупотребливи објекти за кои е потребна дополнителна контрола се 1.827, а мерки за итна интервенција има за 2.195 објекти.

Употребливи и без оштетувања се 466 објекти, а ограничување има за 4.057 објекти. Употребливи со препорака за постапување има за 6.688 објекти.

Оштетувања има и на земјоделската механизација, како и за земјоделските земјишта на кои се отворени големи дупки во земјата.

Коронавирус