среда, 27. мај 2020. Вести денес: 86
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Регион

На хрватски угостител му пукна филмот, па на своите гости им ја претстави земјата во вистинско светло (ФОТО)

На хрватски угостител му пукна филмот, па на своите гости им ја претстави земјата во вистинско светло (ФОТО)

Еден хрватски угостител на првата страна на менито од ресторанот, навел се што треба да плати, сите даноци и придонеси, па на своето мени од ресторанот напишал „мала земја со големи даноци“.

Една од најотеретените земји со даноци, во ЕУ е Хрватска.

„ДДВ 25 проценти

Потрошувачка 3

Данок на доход 36 проценти

Пензиски придонес од 15 проценти

Придонес кон здравјето 16,5 проценти

Придонес за Regos 5 проценти“ напиша тој.

Фотографија од неговиот ценовник е објавена на Фејсбук, па следеа многу коментари.

„Ова е само почеток на списокот… вистината е полоша“, гласел еден од коментарите.

Коронавирус