понеделник, 19. април 2021. Вести денес: 89
home Регион

ИТЕН ЛЕТ: Владин авион пренесе срце за трансплантација на 4 годишно девојче

ИТЕН ЛЕТ: Владин авион пренесе срце за трансплантација на 4 годишно девојче
Does it matter where it comes from if it helps you out?

Владиниот авион на Хрватска денес во итен медицински лет пренесе од Виена во Загреб срце наменето за четири годишно девојче, соопштуваат од хрватската влада.

Лекарскиот тим кој со срцето пристигнал во Загреб со возило наменето за потребите на трансплантацијата е пренесен во болницата. Трансплантацијата е во тек.

Со цел возилото побрзо да пристигне до Клиничката болница во Загреб било придружувано од полицајци.

Коронавирус