четврток, 20. јануари 2022. Вести денес: 45
home Регион

ХОРОР: Работници од Србија живи забетонирани во темел на зграда, бидејќи не сакале да работат без пари!

ХОРОР: Работници од Србија живи забетонирани во темел на зграда, бидејќи не сакале да работат без пари!

На група работници од Србија кои изведувале градежни работи во ексклузивно летувалиште „Златен залив“ во градот Анапи, кај Сочи во Русија, во 2013 година им се губи трагата, а се верува дека се убиени и дека зад тоа стои рускиот мафијаш Сергеј Зиринов.

Се верува дека тие се убиени и забетонирани во темелите на Јахт клубот.

Како што пренесува рускиот портал МЗК1, српските работници кои го граделе аква паркот, јахтинг клубот и хотелот биле присилени бесплатно да ја изградат и зградата на регионалниот суд во тој град, а бидејќи тоа го одбиле, биле вознемирувани и на крајот исчезнале, а нивните тела никогаш не биле пронајдени.

Руските медиуми тврдат дека со истрагата е утврдено дека работниците биле убиени и забетонирани во темелите на јахтинг клубот, но бидејќи за набавка на тие докази било потребно да се сруши повеќеспратниот луксузен хотел, целиот случај е запрен. Се проверуваат и индициите дека работниците се живи забетонирани.

Коронавирус