четврток, 4. март 2021. Вести денес: 14
home Регион

Грција ќе издаде нова десетгодишна државна обврзница

Грција ќе издаде нова десетгодишна државна обврзница

Во следните 24-часа Грција се подготвува да издаде десетгодишна обврзница, од која државата може да добие од 1,5 до два милијарди евра, објави грчката новинска агенција АНА-МПА.

Како што јави дописничката на МИА од Атина, според истите информации, Министерството за финансии на Грција преку обврзницата ќе се обиде да ги покрие зголемените трошоци за поддршка на економијата, додека пак целта на Агенцијата за управување со јавниот долг е во текот на оваа година да издаде обврзници во вредност од 12 милијарди евра.

Коронавирус