понеделник, 25. мај 2020. Вести денес: 102
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Регион

Грција ја зголемува цената на патарините до 150 проценти

Грција ја зголемува цената на патарините до 150 проценти

Сите кои патуваат во Грција од Нова година ќе се соочат со повисоки цени на патарините.

Интернет страницата Грцијаинфо објави дека според новиот начин за пресметување на цените на патарините според километража, од 1 јануари 2019 година во Грција ќе поскапат патарините.

Новиот начин на наплата ја зголемува цената на патарините од 0,03 евра на 0,05 евра по километар за автомобилите. Зголемувањето изнесува од 66 отсто до 150 проценти.

Возачите на патарината на Евзони наместо досегашните 1,80 евра ќе плаќаат три евра, во Солун 0,69 евра, кај Асправалта 1,42 евра, во Кавала 2,36 евра, а меѓу Игуменица и Јанина 3,42 евра наместо досегашните 2,1 евро.

МИА

Коронавирус