понеделник, 18. јануари 2021. Вести денес: 0
home Регион

Глетка која ги потресе белграѓани: Девојче клекнува пред баба која проси, а потоа силно ја прегрнува (ФОТО)

Глетка која ги потресе белграѓани: Девојче клекнува пред баба која проси, а потоа силно ја прегрнува (ФОТО)

Девојче клекнува покрај баба, која проси на Кнез Михајлова во Белград, тие зборуваат извесно време, а потоа следи топла прегратка. Настанот е евидентиран со фотографии од страна на Владимир Чех, кој случајно поминал во моментот.

Авторот на фотографиите Владимир Чех, се шетал по главната градска улица и ја видел потресната глетка.

– Го видов девојчето како колечи и разговара со бабата. Кога се прегрнаа, срцето ми се стегна. Не сакав да ги вознемирам и да им пристапам, само ги фотографирав. Инаку, бабата која проси е речиси секој ден овде, недалеку од Српската академија на науки и уметности, вели Владимир.

Иако не се знае за што разговарале, едно е сигурно, таквите гестови ја враќаат верата во луѓето.

Се проценува дека во Белград живеат повеќе од 2.000 бездомници.

Коронавирус