сабота, 19. ноември 2022. Вести денес: 63
home Регион

(ФОТО) СИЈАМСКИТЕ БЛИЗНАЧКИ ЗАМИНАА ДОМА: Успешно раздвоени во 15 часовна операција во Загреб во која учествувале 14 лекари

(ФОТО) СИЈАМСКИТЕ БЛИЗНАЧКИ ЗАМИНАА ДОМА: Успешно раздвоени во 15 часовна операција во Загреб во која учествувале 14 лекари

Сијамските близнаци Кристина и Валентина, кои се раздвоени на загрепскиот КБЦ Ребро, денеска стигнаа дома и оваа ноќ ќе им биде прва што ќе ја минат во домот на нивните родители кај Вировитица.

– Вознемирени сме, возбудени, среќни…- изјави нивната мајка Марија Тамболаш за ХРТ.

На прашањето што ги чека, таа кратко одговори:

– Знам, среќа!

Малечките Кристина и Валентина се родени како сијамски близначки, со споени дроб и црева, а во мај годинава успешно ги одвоија лекарите од КБЦ Ребро во Загреб. Во операцијата која траеше дури 15 часа учествуваа 14 лекари со различни специјализации.

Коронавирус