среда, 27. јануари 2021. Вести денес: 154
home Регион

ФОТО: Работници во стар гроб нашле цел арсенал оружје

ФОТО: Работници во стар гроб нашле цел арсенал оружје

Селаните од селото Борово, Хрватска вчера при отворањето на гробот на човек починат во 1945 година на длабочина од 20 до 75 сантиметри пронајдоа поголем број на оружје, муниција и експлозивни средства.

Работниците веднаш ја повикале полицијата која пронашла огромноколичество муниција и оруже и тоа:

4 автоматски пушки калашников, 3 полуватоматски пушки. 2 пушки М-48, рачни ракетни фрлачи, 36 парчиња воен експлозив, 17 рачни бомби, 500 грама пластиче експлозив, 3 противоклопни мини, неколку илјади парчиња муниција и што уште не.

Коронавирус