сабота, 3. јуни 2023. Вести денес: 0
home Регион

ФОТО: Знаете ли колку чини паркинг во Дубровник?

ФОТО: Знаете ли колку чини паркинг во Дубровник?

Во Дубровник, во текот на целата година, а посебно на лето, „врие“ од туристи. Сите сакаат да проштетаат по „Страдун“, а дел од туристите сакаат и да се паркираат во близина на стариот град.

Знаете ли колку чини паркинг во Дубровник, ако не сте жител во градот?

Според таблите во градот, ако не сте жител на градот и се обидете да го пракирате автомобилот во втората зона, за карта за неколку часа ќе треба да платите неверојатни илјада куни, односно околу 135 евра.

Жителите на градот не се жалат на оваа цена бидејќи за нив не важи оваа тарифа и тие плаќаат само 60 куни.