среда, 28. јули 2021. Вести денес: 145
home Регион

Евзони повторно затворен за влез во Грција 

Евзони повторно затворен за влез во Грција 

Пред еден час, грчките погранични службеници повторно го затворија копнениот премин „Евзони“.

Од граничниот премин „Богородица“ ни ја потврдија одлуката на нивните колеги од спротивната страна и само кажаа дека ваквата одлука ќе се применува најмалку до 15 јули.

Друго образложение од грчка страна до овој момент нема, освен што на патниците и туристите кои од денеска може да патуваат за Грција им се препорачува за влез во Грција да ги користат граничните премини преку Бугарија.

За транзитниот товарен сообраќај нема пречки.

Коронавирус