недела, 25. октомври 2020. Вести денес: 0
home Регион

Експлозија на бомби од 500 килограми снимени од дрон во Сараево (ВИДЕО)

Експлозија на бомби од 500 килограми снимени од дрон во Сараево (ВИДЕО)

Припадниците на Федералната управа за цивилна заштита на полигонот за уништување неексплодирани убојни средства, на планината Бјелашница, уништија четири авио-бомби, кои во изминатиот период беа пронајдени на градилиште за нов трговски центар во Сараево.

Авио-бомбите се уништени една по една, во контролирана експлозија, изјавија од ФУЦЗ.
Припадниците на ФУЦЗ од рано утрото ги започнале активностите, пред се на подготовка, а потоа и транспорт на авио-бомбите на локалитетот на полигонот за уништување.

Бомбите се пронајдени при ископ за изградба на трговски центар во Сараево на 5 септември, втората на 7 септември, третата на 10-ти и четвртата на 11 септември.

Коронавирус