среда, 17. јули 2019. Вести денес: 70
home Регион

Драматично и во Хрватска: Цело село под вода, а нивото на реките брзо расте (ВИДЕО)

Драматично и во Хрватска: Цело село под вода, а нивото на реките брзо расте (ВИДЕО)

Само два дена од силниот ветер и дожд во Хрватска денеска поплави.

Највисоко ниво на реките Купа и Корона е во Карловац, а најлошо е во оптината Раковица.

Едно село е под вода, а пожарникари морале да спасуваат и туристи од туристичкота населба. Се наведува дека мостовите се тешко оштетени, а водостоите во постојан раст.