недела, 24. јануари 2021. Вести денес: 61
home Регион

Црквата не дозволува брак помеѓу Милијана и Милојко: Контроверзниот пар по осудите од јавноста, се соочи со други забрани

Црквата не дозволува брак помеѓу Милијана и Милојко: Контроверзниот пар по осудите од јавноста, се соочи со други забрани

Милјана (21) и Милојко (74) од село Палатовиќ, контовезниот пар за кого зборува целиот регион закажаа венчавка на 7-ми септември, но и покрај тоа што имаат голема желба венчавка да имаат и во црква тоа сепак не е можно поради големата разлика во годините.

Инаку тие не се единствените  кои се соочиле со оваа забрана. Позната српска креаторка Верица и нејзиниот 35-години помлад партнер не може да добијат одобрение за да се венчаат во црква поради разлика во годините.

Според црковните закони, разликата во години не смее да биде поголема од 15 години разлика.

Коронавирус