сабота, 19. ноември 2022. Вести денес: 129
home Регион

Човекот кој го оживувал девојчето цели 40 минути: „Дел од куќата падна на неа, ми почина во раце“

Човекот кој го оживувал девојчето цели 40 минути: „Дел од куќата падна на неа, ми почина во раце“

Градоначалникот на Петриња, Даринко Думбовиќ, потврди дека едно девојче загина во земјотресот во Петриња, а еден од сведоците рече дека тој ја оживеал девојката цели 40 минути и дека таа починала во неговите раце.

– Ова падна врз неа, овој дел од куќата, ја оживував повеќе од 40 минути. Немаше брза помош, некој ќе одговара за тоа дете, верувајте ми. Ја познавав, верувајте некој ќе одговори. По 40 минути пристигнала брзата помош. Девојчето наполни 13 години пред пет дена – изјави сведокот за репортерот на 24сата.

Коронавирус