среда, 7. декември 2022. Вести денес: 52
home Регион

БиХ купува 1,2 милиони вакцини преку механизмот COVAX

БиХ купува 1,2 милиони вакцини преку механизмот COVAX

Додека граѓаните на нашата земја гледаат како жителите на другите земји во регионот и Европската унија веќе се вакцинираат против коронавирус, властите во БиХ ги убедуваат граѓаните дека е обезбедена вакцина за 20 проценти од населението кое не е ни на повидок.

Властите во БиХ преку COVAX механизмот обезбедиле 1,2 милиони вакцини.

Qatar 2022