петок, 21. јануари 2022. Вести денес: 111
home Регион

Ако патувате кон Србија ова треба да го знаете: Од денес нови цени на патарините

Ако патувате кон Србија ова треба да го знаете: Од денес нови цени на патарините

ЈП „Путеви Србије“ ја информираше јавноста дека со Одлуката за измена и дополнување на Одлуката за висината на посебната такса за користење на јавниот пат, неговиот дел и патниот објект – патарина, е извршено усогласување на девизниот ценовник за патарина со важечкиот курс на еврото.

Новиот ценовник почнува да важи од денес, 15 септември.

Врз основа на новата одлука, тековниот девизен ценовник се пресметува според курсната листа бр.173 од 10.9.2018 година и средниот курс на еврото од 118,2951 динари.

Новата одлука исто така го дефинира заокружувањето на цените во евра, така што вредноста од: 0,01-0,49 е заокружена на 0,50 евра и од 0,51 до 0,99 на 1,00 евра.

Коронавирус