сабота, 25. јуни 2022. Вести денес: 47
home Ракомет

Сергеј Самсоненко доби рок до 31.март да го расчисти долгот во РК Вардар, во спротива новата управа ќе враќа

Сергеј Самсоненко доби рок до 31.март да го расчисти долгот во РК Вардар, во спротива новата управа ќе враќа

Ракометниот клуб Вардар 1961 преку ваучер на располагање доби 310.000 евра. До последен момент беше неизвесно дали двократниот европски ракометен шампион и оваа година ќе се најде на листата на ваучери на АМС.

Главниот проблем беше фактот што сегашното раководство не ги презел долговите од претходниот сопственик, што е спротивно од правилникот на АМС, па затоа ваучерот „висеше“ до последен момент.

Новата управа на Вардар во предвидениот рок за аплицирање ги достави сите потребни документи до АМС, меѓу кои и тоа дека ќе ги преземе долговите на претходниот сопственик.

Поточно, поранешниот газда, Сергеј Самсоненко има рок до 31 март да ги затвори сите долгови кои ги остави зад себе кога го напушти клубот, во спротивно сите нерасчистени сметки ќе мора да ги преземе новата управа, на чело со претседателот Михајло Михајовски.

Точната сума на долгот на поранешното раководство не е позната.

Коронавирус