петок, 29. јули 2022. Вести денес: 121
home Ракомет

РФМ го приjaви Вардар за учество во Лигата на шампионите

РФМ го приjaви Вардар за учество во Лигата на шампионите

Ракометната федерациja на Македониja ja испрати приjaвата на шампионот Вардар за учество во Лигата на шампионите.

РФМ ja достави приjaвата на Вардар до Европската ракометна федерациja, па наскоро се очекува истата да биде потврдена.

Покраj шампионот Вардар, Македониja треба да има уште три претставници во Лигата на Европа, а не е исклучена и ваjлд-карта за петтопласираната екипа.

Коронавирус