вторник, 10. мај 2022. Вести денес: 31
home Ракомет

Начевски и Николов ќе го судат мечот помеѓу Данска и Шпанија

Начевски и Николов ќе го судат мечот помеѓу Данска и Шпанија

Македонските судии Ѓорѓи Начевски и Славе Николов ќе судат еден од двата полу-финални натпревари на Европското првенство во ракомет.

Начевски и Николов, од страна на ЕХФ, се делегирани да ја делат правдата во првото полу-финале, во кое ќе играат бранителот на трофејот Шпанија и светскиот првак Данска. Натпреварот ќе започне во 18 часот.

Второто полу-финале, кое ќе започне од 20.30 часот, а во кое ќе играат Шведска и Франција, ќе го судат Словенците, Скок и Лах.

Коронавирус