понеделник, 16. мај 2022. Вести денес: 110
home Ракомет

Формирани групите за главната рунда на Европското ракометно првенство

Формирани групите за главната рунда на Европското ракометно првенство

На 15. Европско првенство во ракомет заврши прелиминираната рунда и од шесте групи двете првопласирани селекции одат во Главната рунда.

Формирани се нови две групи со по шест репрезентации, при тоа првопласираните од претходната фаза си пренесуваат по два бода.

Група 1: 1. Данска 2 бода 2. Франција 2 3. Исланд 2 4. Холандија 0 5. Хрватска 0 6. Црна Гора 0
Група 2: 1. Германија 2 бода 2. Шпанија 2 3. Русија 2 4. Норвешка 0 5. Шведска 0 6. Полска 0.

Коронавирус