недела, 17. ноември 2019. Вести денес: 45
Во живо

Годишна конференција на УМС: Младите за обнова на Македонија

home Ракомет

Браво Тафо, оние што ги навредуваат Албанците не заслужуваат да бидат викани по име тие претставуваат само број

Браво Тафо, оние што ги навредуваат Албанците не заслужуваат да бидат викани по име тие претставуваат само број

По скандалот на новинарот на МТВ 2 кој за време на преносот Стојанче Стоилов го нарече „играчот со бројот 5“ и други албански новинари се солидаризираат против македонскиот ракометар.

-Почит и максимална поддршка за колегата Мустафа Адеми, кој докажа висок професионализам и почит кон нашите гледачи, не споменувајќи го името на ракометарот со бројот 5 на македонската репрезентација, кој себеси си даде правото да го игнорира и потчинува албанскиот јазик и со тоа и Албанците на една спортска активност.

И изненадувачки, во некои медиуми на македонски јазик, наместо да се критикува неспортскиот и националистичкиот гест на антиалбанскиот ракометар, кој од тој ден не само за колегата Адеми, туку и за мене претставува само број, тие бараат да се преземат мерки против колегата Адеми, стои во статусот на Наим Синани.