среда, 29. март 2023. Вести денес: 136
home Останати спортови

Време е за вежбање, тренинг за брзо согорување на маснотии и витко тело

Време е за вежбање, тренинг за брзо согорување на маснотии и витко тело

Пандемијата нѐ затвори во нашите домови, па освен повремените прошетки или одењето на работа (за некои од нас), повеќето луѓе немаат физичка активност, барем не на ниво на редовен тренинг.

Имајќи ја предвид оваа вонредна ситуација фитнес инструкторката, Наташа Јовановска сними видео на кое покажува како изгледа целосен тренинг за целото тело, без тегови и друга опрема за вежбање освен мебелот и други предмети кои веќе ги имате во вашиот дом.

Почетниците и оние кои подолго време немале редовна физичка активност подобро е да прават по една серија, па да зголемуваат на две и евентуално три серии кога ќе стекнат цврстина и кондиција.

Оние на кои им недостига теретаната слободно може да прават по три серии и да си ги „отежнуваат“ вежбите онака како што покажува Јовановска – со зголемување на напорот или држење нешто тешко во рацете.

 

 

View this post on Instagram

 

?КРУЖЕН ТРЕНИНГ? Краток тренинг со четири едноставни вежбички кои го активираат цело тело со особен фокус на стомачните мускули?? – За добро неделно размрдување секоја вежба се изведува 40 секунди, следи 20 секунди одмор и се преминува на следната вежба.(страничен ПЛЕНК – 40 секунди секоја страна) ??? Целиот циклус се повторува 4 пати. Уживајте!❣️ . . . . #homeworkout #homeworkoutvideo #homevideo #fitnessvideos #fitnessworkout #workoutoftheday #fitday #fitnessgirl #fitnessstyle #fitnessday #sundayworkout #circuitworkout #absworkouts

A post shared by Natasha Jovanovska (@romanoff_dynasty) on

 

View this post on Instagram

 

? UPPER BODY WORKOUT? Training upper body has many benefits, it improves your posture, builds strength that will help your ability in other workouts and increase capacity for daily activities(such as opening jars and carrying groceries?) – Every good balanced training program should include upper body exercises that will get you closer to your aesthetic goals ?? – Bodyweight upper body workouts are definitely not for underestimating but this is one of the easiest?Try it and let me know?? – ☑️Shoulder taps 3×12 (each arm) ☑️Plank with rotation 3×12 (each side) ☑️Laying down push ups 3×12 ☑️Triceps dips on floor 3×12 ☑️Kneeling diamond push ups 3×12 Working out is fun & everyone should do it!?️ . . . #upperbodyworkout #upperbodyathome #upperbodytraining #homeworkout #workoutoftheday

A post shared by Natasha Jovanovska (@romanoff_dynasty) on