четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 177
home Останати спортови

ВКФ и Еспиноз застанаа зад Европското шотокан првенство во Скопје

Светската шотокан федерација, која е основана на 2009 година е одобрена од Светска карате федерација (WKF/ВКФ), на 5 октомври во Москва имаше состанокот со претседателот на ВКФ Антонио Еспиноз. На средбата делгацијата на ВСФ ја предводеа Есат Делихасан и Јашар Баширов. Информацијата ја сподели првиот човек на ВСФ Ерџумент Ташдемир на Фејсбук.
ВКФ и Еспиноз застанаа зад Европското шотокан првенство во Скопје

Светската шотокан федерација, која е основана на 2009 година е одобрена од Светска карате федерација (WKF/ВКФ), на 5 октомври во Москва имаше состанокот со претседателот на ВКФ Антонио Еспиноз. На средбата делгацијата на ВСФ ја предводеа Есат Делихасан и Јашар Баширов. Информацијата ја сподели првиот човек на ВСФ Ерџумент Ташдемир на Фејсбук.

Така, со ова паднаа во вода задкулисните игри околу Европското шотокан првенство во Скопје од 1 до 3 ноември, затоа што евентуалното учество на клубови и поединци можело да биде казнето од Федерацијата.

Извор: https://ipon.mk/вкф-и-еспиноз-застанаа-зад-европското/?fbclid=IwAR32JnXwjeBMFAMWHykBCRdilDyfp6Ih7UM_QNmOxOUOmvm0KWXdXXhT6PY

Коронавирус