понеделник, 21. јуни 2021. Вести денес: 0
home Останати спортови

ВИДЕО: Овој тренинг трае 4 минути, а килограмите ги топи како од шега!

ВИДЕО: Овој тренинг трае 4 минути, а килограмите ги топи како од шега!

Многумина мислат дека потребни се часови и часови тренинг за да се постигнат посакуваните резултати. Меѓутоа, пред неколку години во светот завладеа „табата“, тренинг кој трае од 4 до 16 минути без загревање, а неговата популарност трае и ден денеска.

„Табата“ ја открил јапонскиот научник др. Изуми Табата. Иако овој тренинг е краток, многу е напорен бидејќи се работи за интервали со многу висок интензитет и краток одмор.

Токму затоа, овој краток тренинг за почетници со сигурност ќе биде многу тежок. Станува збор за неколку вежби кои траат по 20 секунди и одмор од 10 секунди. Место да вежбате од четири до шест часа, овој тренинг ќе ви одземе само четири минути, а доброто во тоа е што истиот можете да го правите и во својот дом.

ЕУРО 2020

Македонија