недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 55
home Останати спортови

Успешен настап на македонските каратисти на турнирот „Валона 2021“

Успешен настап на македонските каратисти на турнирот „Валона 2021“

Македонските натпреварувачи во традиционално карате имаа успешен настап на меѓународниот турнир во Валона, Албанија.

Од 22 до 26 август се одржаа натпревари во кати и кумите во повеќе категории.

Победници по категории:

кадети-јуниори кати: Борјан Синадиновски
кадети-јуниори кого-кумите: Иван Трпковски
кадети-јуниорки кати: Мила Саздова
кадетки-јуниорки кого-кумите: Мила Саздова
деца 6-8 кати: Филип Недев.
деца 6-8 кого-кумите: Филип Недев.