вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 14
home Останати спортови

Тренинг во карантин: Вежби за целото тело, без тегови и опрема

Тренинг во карантин: Вежби за целото тело, без тегови и опрема

Пандемијата нѐ затвори во нашите домови, па освен повремените прошетки или одењето на работа (за некои од нас), повеќето луѓе немаат физичка активност, барем не на ниво на редовен тренинг.

Имајќи ја предвид оваа вонредна ситуација фитнес инструкторката, Наташа Јовановска сними видео на кое покажува како изгледа целосен тренинг за целото тело, без тегови и друга опрема за вежбање освен мебелот и други предмети кои веќе ги имате во вашиот дом.

Почетниците и оние кои подолго време немале редовна физичка активност подобро е да прават по една серија, па да зголемуваат на две и евентуално три серии кога ќе стекнат цврстина и кондиција.

Оние на кои им недостига теретаната слободно може да прават по три серии и да си ги „отежнуваат“ вежбите онака како што покажува Јовановска – со зголемување на напорот или држење нешто тешко во рацете.

 

View this post on Instagram

 

? ALL IN ONE WORKOUT? Guess what?Another full body – no equipment – stay at home workout ?? they are quite popular these days… – With these basic compound movements you’re activating multiple muscule groups at once which will help you burn more calories and build solid strength foundation.?️? – Do it 3-4 times a week with some additional cardio and say hello to your fit body ?? BALANCED DIET IS IMPLIED! ??? – – Stay consistent, strong and always kind! ???❣️ . . . . . . #hometraining #homeworkout #homeworkoutvideos #homevideos #homeworkoutroutine #homefitness #fitnessprogram #workoutroutine #workoutathome #fitnessathome #fitnessvideos #fitnessworkouts #fitnessforall #fitnesstrainer #fitnessbody #fitnessgirl #alllevelfitness #phisycalactivity #sport #sportgirls #womeninsports #exerciseathome #exercise #compoundexercises #fullbody #fullbodyworkout #fullbodyroutine #stayactive #staystrong #stayconsistent

A post shared by Natasha Jovanovska (@romanoff_dynasty) on

Коронавирус