среда, 27. октомври 2021. Вести денес: 214
home Останати спортови

Табела на медали: Кина во водство пред САД и Јапонија

Табела на медали: Кина во водство пред САД и Јапонија

Пред завршниот викенд на Олимписките игри во Токио спортистите од Кина и натаму се најуспешни со 36 освоени златни медали.  

Табела на медали:

З      С      Б     Вк.

  1. Кина                                            36    26     17    79
  2. САД                                              31    36     31    98
  3. Јапонија                                     24    11     16    51
  4. Велика Британија                   18    20     20    58
  5. Русија                                          17    23     22    62
  6. Австралија                                 17      6      21   44
  7. Италија                                       10    10     18    38
  8. Германија                                   9    11      16    36
  9. Холандија                                   9    10     12    33 
  10.  Франција                                    7    11       9    27.

Локални избори 2021