понеделник, 23. мај 2022. Вести денес: 129
home Останати спортови

Победникот на Мастерсот во Париз ќе добие четири пати помалку пари во споредба со 2019 година

Победникот на Мастерсот во Париз ќе добие четири пати помалку пари во споредба со 2019 година

Организаторите на тенискиот Мастерс во Париз повторно го намалија наградниот фонд. Износот што ќе го заработат учесниците во првиот круг останува ист во споредба со претходниот пад, а промените се случија во останатите фази.

Сега шампионот ќе добие само 23% од паричната награда за 2019 година, додека финалистот – 30%.

Само за пример, во 2019 година освојувачот на трофејот заработи 995 илјади евра, додека паричната награда за 2020 година изнесува 225 илјади евра.

Коронавирус