среда, 28. септември 2022. Вести денес: 0
home Останати спортови

ПК Бета имаше успешен настап во Словенија

ПК Бета имаше успешен настап во Словенија

Пливачите на клубот БЕТА кои викендот учествуваа на меѓународниот пливачки натпревар „Стар“ во Крањ, Словенија успеаја да се вратат со 10 медали. Со одличја се закитија:

– Миа Блажевска Еминова заврши на првото место во дисциплините 50 метри слободно, 200 метри слободно. На 50 метри делфин и 50 метри грбно постави и нов национален рекорд со време 33,44 секунди и второ место во дисциплината 200 метри мешано;

– Милковска Јана прво место во дисциплината 800 метри слободно, второ место во дисциплината 200 метри слободно и трето место во дисциплината 400 метри слободно;

– Цветкоски Стефан прво место во дисциплините 50 метри делфин и 100 метри делфин и второ место во дисциплината 200 метри мешано;

– Матеја Дамчевски второ место во дисциплините 100 метри грбно и 200 метри грбно.

Коронавирус