понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 180
home Останати спортови

Македонското таеквондо е респектабилна сила на Балканот

Македонското таеквондо е респектабилна сила на Балканот

Македонското таеквондо со доминација на балканско првенство во Букурешт.

Вкупен резултат балканско првенство Романија, Букурешт 2018:

18 медали вкупно, од кои 4 златни, 5 сребрени, и 9 бронзени.

Од кои три златни СЕНИОРСКИ МЕДАЛИ!

-Златен СЕНИОРСКИ медал за Дејан Георгиевски три борби три победи три нокаути ПО ТРЕТ ПАТ БАЛКАНСКИ ШАМПИОН(ТК БУТЕЛ)

-Златен СЕНИОРСКИ медал за Марко Стевиќ со три победи втор пат балкански сениорски шампион.(ТК БУТЕЛ)

-Златен СЕНИОРСКИ медал за Коки Георгиевски со две победи(ТК БУТЕЛ)

-Сребрен СЕНИОРСКИ медал за Филип Додевски со две победи(ТК БУТЕЛ)

-Сребрен ЈУНИОРСКИ медал за Анамарија Георгиевска(ТК БУТЕЛ)

-Сребрен СЕНИОРСКИ медал за Елена Трајановска(ТК ГОДЕЛ)

-Сребрен СЕНИОРСКИ медал за Јована Костенцовска(ТК ГОДЕЛ)

-Златен ПИОНЕРСКИ медал за Филип Блажевски со две победи(ТК БУТЕЛ)

-Сребрен КАДЕТСКИ медал за Фросина Раевска(ТК БУТЕЛ)

-Бронзен ЈУНИОРСКИ медал за Василија Јовчевски(ТК ХВАРАНГ ФИСТ ОХРИД)

-Бронзен СЕНИОРСКИ медал Ивона Давиткова(ТК ТИГРИ)

-Бронзен ЈУНИОРСКИ медал за Милијана Релиќ(ТК ТИГРИ)

-Бронзен ЈУНИОРСКИ медал за Викторија Радомировска(ТК КОБРА)

-Бронзен КАДЕТСКИ медал за Јана Георгиева(ТК КОБРА)

-Бронзен ПИОНЕРСКИ медал за Ангеловски Александар (ТК КОРИО)

-Бронзен медал за Јана Георгиева(ТК КОБРА)

Честитки за сите останати борци за одличните борби!

-Бронзен КАДЕТСКИ медал за Стефан Јовановски(ТК КОРИО)

-Бронзен КАДЕТСКИ медал за Александра Крстиќ(ТК ТИГРИ)

-Бронзен ЈУНИОРСКИ медал за Ања Пеиќ(ТК ТИГРИ)

Ова е досега убедливо најуспешното балканско првенстводен за македонското таеквондо, тоа е сигурниот показател за големиот брз раст на нашето олимписко таеквондо.

Коронавирус