понеделник, 17. февруари 2020. Вести денес: 125
home Останати спортови

МАКЕДОНСКА ГОРДОСТ: 12-годишниот Марко го преплива Охридско езеро (ВИДЕО)

МАКЕДОНСКА ГОРДОСТ: 12-годишниот Марко го преплива Охридско езеро (ВИДЕО)

12-годишниот охриѓанец Марко Пејчиноски направи голем подвиг препливувајќи ја маратонската патека во должина од 30 километри од Свети Наум до охриското пристаниште.

Пејчиноски денеска пливаше во тешки услови и по немирни води, но тоа не му пречеше да ја оствари својата цел.

Ако се знае дека имал како дете инфаркт на долните екстремитети, овој подвиг на младиот охриѓанец е навистина за почит.