петок, 30. јули 2021. Вести денес: 3
home Останати спортови

Колку кардио е потребно за да се стопат наслагите околу стомакот?

Колку кардио е потребно за да се стопат наслагите околу стомакот?

Факт е дека вежбањето кардио помага во топењето на масните наслаги, првенствено оние во пределот околу стомакот.

Но, било какво вежбање кардио не значи дека обавезно ќе се согоруваат тие маснотии. Организмот масните наслаги после одреден напор почнува да ги користи како енергија и на тој начин тие се трошат. Меѓутоа, сѐ додека не се достигне тој напор, тој потенцијален извор на енергија нема да се троши.

Затоа Џереми Итер ќе ви објасни како да одредите колку кадрио ви е потребно.

Коронавирус