недела, 20. јуни 2021. Вести денес: 63
home Останати спортови

Карате Федерацијата ги Македонија ги прогласи најдобрите

Карате Федерацијата ги Македонија ги прогласи најдобрите

Карате федерацијата на Македонија ги избра најдобрите за 2020 година. Во категоријата најдобар сениор во машка конкуренција во борби признанието го доби Емил Павлов, пред Петар Спасеновски и Жарко Арсовски.

Кај дамите најдобра каратистка за 2020 година е Вероника Костовска, пред Ангела Мојсовска и Симона Заборска.

Во категорија на кати најдобри се Фери Исиќ и Пулексенија Јованоска, додека за најдобар тренер во сениорска и во младинска категорија е прогласен Бошко Заборски.

Макпетрол ја освои наградата за најдобар клуб во младинска и во сениорска категорија.

ЕУРО 2020

Македонија