недела, 1. август 2021. Вести денес: 0
home Останати спортови

Канаѓаните се снајдоа за јога на отворено

Канаѓаните се снајдоа за јога на отворено

Еден јога клуб од Торонто изнајде оригинално решение за на своите членови да им овозможи посета на часови, а истовремено да бидат на дистанца и заштитени од коронавирусот.

Јога клубот Lmnts Outdoor Studio набави 50 големи меури, по еден за секој член. Во секој од нив се одржува температура од 37 степени целзиусови, или 100 фаренхајтови по канадски, идеални за вежбање јога.

„Досега владее невиден позитивизам, сите уживаат, а за наредните 4-5 дена местата се 90% пополнети. Моравме да го зголемиме класот за уште неколкумина да се приклучат“, вели Стив Џорџиев, организатор во јога клубот.

По завршувањето на класот, секој меур е дезинфициран пред да биде употребен од друг член.

Коронавирус