четврток, 2. јули 2020. Вести денес: 120
МЕГА БОМБА

АУДИО: Објавена нова бомба за Заев – „Маме ќе им e*aм на сите што ќе влезат кај мене во коалиција“

home Останати спортови

HIIT тренинг за брзо слабеење со Ентони Балдузи

HIIT тренинг за брзо слабеење со Ентони Балдузи

Бројни истражувања покажаа дека HIIT, интервален тренинг со висок интенизтет, е најдобар за согорување на калории во краток период. Калориите се топат во текот на тренингот, но и после него. Интервалниот тренинг го менува метаболизмот и донесува психолошки промени кои долгорочно се корисни за губење на килограмите.

Филозофијата на овој систем е да ги правите вежбите брзо со кратки интервали на пауза, па со тој интензитет согорувате повеќе калории во помалку време, споредено со традиционалните вежби.

HIIT тренингот ги поттикнува работата на метаболизмот, топењето на мастите и градењето мускули.

Доктор Ентони Балдузи ќе ви покаже како изгледа овој вид на тренинг кој може да го практикувате во домашни услови. Не ви е потребна никаква опрема.

Парламентарни избори 2020