вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 1
home Останати спортови

Гроздановска најуспешна на првиот Октомвриски коњички турнир и трето коло од Отвореното лига-првенство

Гроздановска најуспешна на првиот Октомвриски коњички турнир и трето коло од Отвореното лига-првенство

Леонида Гроздановска од клубот Анималс доминираше на денешниот, прв Октомвриски коњички турнир и 3. коло од Отвореното лига-првенство во прескокнување пречки одржан на терените во Дрма, скопско.

Резултати на натпреварот „Одбери свој пат“ висина на пречките 0,95 м.:
1. Леонида Гроздановска со грлото Нур од КК Анималс
2. Силја Дуковска со грлото Најтингел од КК.Анималс и
3. Цветанка Георгиев со грлото Чарли од КК Бравадос.

Втор натпревар „Растечки потешкотии“ од 0,95 – 1,25 м со Џокер:
1. Леонида Гроздановска со грлото Прециоус од КК Анималс
2. Леонида Гроздановска со грлото Нур од КК Анималс
3. Силја Дуковскиа со грлото Најтингел од КК Анималс.

Според натпреварувачкиот календар на Федерацијата за коњички спорт на Македонија остануваат уште два Октомвриски турнири.

Коронавирус