среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 28
home Останати спортови

Голем интерес за Европското шотокан првенство во Скопје

Голем интерес за Европското шотокан првенство во Скопје

На два дена до Европското карате шотокан првенство во Скопје (во Борис Трајковски/А1 арена) од 1 до 3 ноември додега се привајени 900 натпреварувачи од 16 земји. Со последното заклучување на списоците се очекува бројка од над 1000 натпреварувачи од  20-тина земји до Европа.

Се очекува во Скопје да пристигне и претседателот на Светската отокан организација Есад Делихасан кој воедно е и претседател на Турската и на Балканската ВКФ федерација.

Засега најмногу натпреварувачи пријавиле Романците – 390, Македонија – 146, Турција – 86, Буграија -72 итн.

Во четврток ќе се одржи полагање за судии, 60 од останатите земји и 10 од Македонија.

извор: ipon.mk

Коронавирус