четврток, 24. јуни 2021. Вести денес: 0
home Останати спортови

Фонд од над 6 милиони долари ќе им помогне на 800 тенисери ширум светот

Фонд од над 6 милиони долари ќе им помогне на 800 тенисери ширум светот

Раководните тела во светскиот тенис планираат оваа недела официјално да објават создавање фонд, со кој ќе им се помогне на играчите полесно да се справат со финансиските ефекти од пандемијата од коронавирус.

Фондот вреди повеќе од 6 милиони долари и ќе поддржува 800 играчи во сингл и двојки, според „АП“, повикувајќи се на извор.

Доколку рамномерно се распределат 6 милиони долари, тоа значи 7.500 по играч.

„АП“ додава дека условите за добивање парична помош се очекува да бидат рангот на играчите и освоените од нив парични награди.

ЕУРО 2020

Македонија