четврток, 1. јуни 2023. Вести денес: 47
Во живо

Мицкоски во општина Конче во рамките на активноста „Ова е Македонија за сите“

home Останати спортови

Без да спомне Македонија, Македонец, македонски: АМС му го честита успехот на Дејан

Без да спомне Македонија, Македонец, македонски: АМС му го честита успехот на Дејан

Дејан Георгиевски денеска во само неколку часа ни го покажа патот до успехот, патот до извонредни резултати нa ЛОИ во Токио, истакнуваат од Агенцијата за млади и спорт.

„Решителен, концентриран и прецизен, Дејан денеска сите не’ направи горди и ни покажа дека среброто е злато!

Честитки за Дејан“ – напишаа од АМС.

Како што можете да видите, агенцијата во авојата честитка не го нарекува Дејан Македонец, успехот и знамето не ги пишува како македонски, а името на државата не го ни спомнува.