понеделник, 27. септември 2021. Вести денес: 196
home Останати спортови

Амбасадорот Савада и Амбасадата на Јапонија со честитки за сребрениот медал во тaеквондо на Дејан Георгиевски

Амбасадорот Савада и Амбасадата на Јапонија со честитки за сребрениот медал во тaеквондо на Дејан Георгиевски

Амбасадата на Јапонија во Македонија му го честитаа огромниот успех на македонскиот таеквондист Дејан Георгиевски, кој на Македонија и донесе сребрен олимписки медал.

-Честитки Дејан! Амбасадорот Савада и Амбасадата на Јапонија упатуваат честитки за сребрениот медал во тaеквондо на Дејан Георгиевски. Дејан го носи првиот олимписки сребрен медал во историјата на Северна Македонија.

Коронавирус